Private lease

Private lease

Wat is private lease?

Private lease is het particulier rijden van een auto voor een vast bedrag per maand. Hierdoor kunt u een auto rijden zonder in één keer een groot bedrag te betalen. Het maandbedrag is afhankelijk van de looptijd en het aantal kilometers dat u per jaar rijdt. Zo kunt u bijvoorbeeld een leasecontract afsluiten van 12 tot 60 maanden en kiezen tussen een jaarkilometrage van 6.000 km tot 30.000 km.

Alle vaste kosten zijn inbegrepen en worden betaald door de leasemaatschappij. De enige kosten die uzelf moet betalen zijn de brandstofkosten en eventuele verkeers- en parkeerboetes.

Het maandbedrag dat u betaald is dus inclusief reparatie, onderhoud, allriskverzekering, motorrijtuigbelasting (wegenbelasting), bandenvervanging, schadeherstel, glasreparatie, afleveringskosten, verwijderingsbijdrage, afschrijvingskosten en pechhulp.

Private Lease voordelen

De voordelen van private lease:

 • Je betaald een vast maandbedrag waar alle kosten inbegrepen zijn. Hierdoor kom je niet voor onverwachte kosten te staan.
 • Zonder spaargeld kan je ook leasen. Als je een vast inkomen hebt kan je een nieuwe auto leasen zonder je spaargeld aan te breken.
 • Er is geen aanbetaling of slotsom vereist.
 • Private lease is ook vaak goedkoper dan het kopen van een nieuwe auto met eigen geld.
 • Private lease is ook vriendelijk voor senioren. Senioren kunnen vaak moeilijk een lening afsluiten voor aankoop van een nieuwe auto. Private lease is vaak wel mogelijk.

Houd rekening met het volgende indien u kiest voor private lease:

 • Eerder stoppen dan de einddatum, zorgt voor een herberekening (zie voorbeeld herberekening).  De herberekening is natuurlijk niet zonder extra kosten.
 • Private lease beperkt hypotheek. Als u van plan bent om een hypotheek af te sluiten kan private lease een beperking vormen. Het beperkt namelijk het maximum bedrag dat je voor een hypotheek kunt aanvragen. Indien er voldoende inkomsten zijn kan het uiteraard wel.
 • Wanneer je meer kilometers rijdt dan in het contract is vastgesteld worden er extra kosten in rekening gebracht tegen vooraf vastgesteld bedrag per kilometer.
 • Er is sprake van een eigen risico wanneer er schade is gemaakt die niet op de tegenpartij verhaald kan worden. Per contract kiest u de hoogte van dit eigen risico.
 • Na de leaseperiode wordt de auto niet uw eigendom. Deze blijft van de leasemaatschappij.
Berekening Private lease

Voorbeeld herberekening:

Manier 1
De opzeggingsvergoeding is het vaste percentage van 40% van de gezamenlijke termijnbedragen die je zonder de opzegging nog zou moeten betalen.

Manier 2
De opzeggingsvergoeding is het verschil tussen de gezamenlijke termijnbedragen die je hebt betaald en nog moet betalen tot het moment van opzegging en de gezamenlijke – hogere – termijnbedragen die je tot dat moment had moeten betalen als je direct de leaseovereenkomst voor de kortere duur was aangegaan.

De laagste van deze twee opzeggingsvergoedingen is de opzeggingsvergoeding die je dient te betalen.

Rekenvoorbeeld

Het termijnbedrag is € 200,-. De overeengekomen leaseperiode is 36 maanden. U zegt op tegen het begin van de 25e maand.

Manier 1
Zonder de opzegging zou je aan termijnbedragen nog 12 maanden vermenigvuldigd met € 200,- is € 2.400,- moeten betalen. De opzeggingsvergoeding bedraagt dus 40% van € 2.400,- is € 960,-.

Manier 2
Het leasetarief gebaseerd op een looptijd van 24 maanden was, ten tijde van het aangaan van je leaseovereenkomst, € 250,- per maand. Het verschil in leasetarief dat je hebt betaald op basis van 36 maanden ten opzichte van het leasetarief gebaseerd op 24 maanden, is € 50,- per maand.

De opzeggingsvergoeding bedraagt dus € 50,- vermenigvuldigd met de reeds verstreken looptijd van 24 maanden is € 1.200,-.

In dit geval is de opzeggingsvergoeding zoals berekend op manier 1 het laagst. Dit is de opzeggingsvergoeding die je dient te betalen.

Heeft u interesse in private lease? Klik dan op de button om een offerte aan te vragen voor een van onze Mitsubishi modellen.

Andere vormen van lease:

Financiering

keurmerk private lease goed

Private lease keurmerk

Autobedrijf van Zessen en zijn leasepartners zijn alle in het bezit van het private lease keurmerk. Dit keurmerk is opgezet door de consumentenbond om betrouwbaarheid van een leasecontract te garanderen. Autobedrijf Van Zessen houdt zich dan ook aan de algemene voorwaarden zodat u zonder zorgen kan kiezen voor Autobedrijf Van Zessen.

 

 1. Eerlijke voorwaarden 
  De algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond.
 2. Compleet product
  Het is duidelijk wat in de leaseprijs zit. Jouw leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.
 3. Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  De leasemaatschappij bekijkt en beoordeelt samen met jou hoeveel je wilt en kunt betalen. Daardoor heb je de zekerheid dat je de maandelijkse leasekosten financieel kunt dragen.
 4. 14 dagen bedenktijd
  Je moet zorgeloos kunnen genieten van jouw leaseauto en een weloverwogen keuze maken. Daarom heb je op basis van het consumentenrecht 14 dagen bedenktijd.
 5. Zekerheid bij klachten
  Een eventueel geschil wordt snel en eenvoudig opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Contact

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.