Over ons

Autobedrijf van Zessen

Een modern bedrijfspand in Lexmond, een succesvol dealerschap en een kwaliteitskeurmerk van Bosch: het kan niet op voor Autobedrijf van Zessen. Maar hoe is het zover gekomen? Een korte geschiedschrijving.

Het begin

Autobedrijf van Zessen opende op 1 november 1980 voor het eerst zijn deuren. Het bedrijfspand, dat toen nog alleen uit een werkplaats bestond, stond aan de rand van het Utrechtse dorp Ameide. De grond kocht oprichter Paul van Zessen enkele maanden daarvoor al, met steun van zijn vader die zelf ook ondernemer was. Het bedrijf startte als universeel autobedrijf voor nieuwe en gebruikte auto’s. Al snel werden er monteurs aangenomen en binnen korte tijd was het bedrijf, met BOVAG-keurmerk, een begrip in Ameide en omgeving. Waarschijnlijk had dit ook te maken met de grote sociale factor van Autobedrijf van Zessen, dat veelvuldig werkte aan het organiseren van shows en sponsoren van andere evenementen.

aanzicht showroom met Mitsubishi Space Star

Start in Lexmond

De vliegende start in Lexmond was hoopgevend, maar dat betekende niet dat er verder geen ontwikkelingen plaatsvonden. Om de Lexmondse markt optimaal te benutten werd gezocht naar een automerk met dezelfde ambities en ondernemende geesten als Autobedrijf van Zessen.

De zoektocht was niet meteen een succes. Alhoewel veel merken in eerste instantie geschikt leken, bleken hun plannen in een later stadium vaak toch niet goed samen te gaan met die van autobedrijf Van Zessen. Maar, toen Autobedrijf van Zessen eenmaal bij KIA terecht was gekomen, waren de zaken al snel beklonken. 

Erkend Duurzaam

Erkend duurzaam

 

Erkend Duurzaam is hét duurzaamheidskeurmerk van de mobiliteitsbranche. De certificering wordt uitgevoerd door onafhankelijke specialisten. Erkend Duurzaam is 100 procent objectief en hanteert de internationale ISO 26000-norm voor duurzaamheid. De complexe wet- en regelgeving die hiermee gemoeid is, zetten we om in praktische en handzame standaarden voor alle Nederlandse bedrijven die actief zijn in de mobiliteitsbranche. Voor autowasbedrijven zijn nu eenmaal andere onderwerpen van belang dan voor metaalrecyclingbedrijven.