Nieuws

Detail kofferbak Mitsubishi Colt MY 2023

Nieuwe generatie MITSUBISHI Colt

5 april 2023

Vandaag kondigde Mitsubishi Motors Europe zijn terugkeer naar het Europese B-segment aan. Na een afwezigheid van een kleine tien jaar keert het merk terug met de nieuwe generatie COLT. De vijfdeurs hatchback komt in de herfst van 2023 op de markt en zal ook leverbaar worden met hybride-aandrijving (HEV).

Met de introductie van de nieuwe Mitsubishi COLT – die zal worden aangeboden naast de Mitsubishi Space Star,  en de inmiddels leverbare, nieuwe Mitsubishi ASX en de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV – wordt de marktdekking van Mitsubishi Motors in de belangrijkste Europese segmenten aanzienlijk vergroot. Vanaf 2023 bestaat het nieuwe personenautogamma van Mitsubishi Motors volledig uit hatchbacks en SUV’s die ook leverbaar zijn met geëlektrificeerde aandrijving (HEV en PHEV).

De naam COLT werd door Mitsubishi Motors voor het eerst toegepast in 1962. Het naamplaatje siert meerdere generaties van vooral compacte modellen die over de hele wereld zijn verkocht. Daarmee groeide de COLT uit tot een van de bekendste modelnamen van Mitsubishi Motors. Van de laatste generatie – die tot eind 2012 werd geproduceerd door NedCar in Born – zijn meer dan 400.000* exemplaren verkocht.

De nieuwe Mitsubishi COLT komt op de markt met een complete uitrusting, de nieuwste technologie en keuze uit meerdere aandrijflijnen. Het model wordt geproduceerd in de fabriek van alliantiepartner Renault in Bursa, Turkije. Net als de nieuwe ASX wordt de COLT gebouwd op het CMF-B platform van de Alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi.

Frank Krol, President & CEO bij Mitsubishi Motors Europe: “Met de komst van de nieuwe COLT hatchback en de recent aangekondigde ASX neemt ons Europese aanbod in 2023 aanzienlijk toe, naast de Space Star en Eclipse Cross PHEV. Mitsubishi Motors heeft een rijke historie in het B-segment en de naam COLT is hier synoniem aan. We kijken uit naar een nieuw succesvol hoofdstuk van de COLT en van het merk Mitsubishi Motors in Europa.”

403.957 verkochte exemplaren in Europa tussen 2004 en 2014.

Nieuwe generatie Mitsubishi Outlander PHEV komt naar Nederland

Nieuwe generatie Mitsubishi Outlander PHEV

10 maart 2023

Mitsubishi Motors Europe blijft zijn gamma uitbreiden en investeren in de Europese markt. In navolging van de introductie van de nieuwe generatie ASX en de volledig nieuwe COLT, die in de herfst van 2023 op de markt komt, brengt Mitsubishi Motors in 2024 zijn vlaggenschip naar Europa: de Outlander PHEV.

De nu al bekroonde nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV bouwt voort op het succes van de baanbrekende eerste generatie plug-in hybride SUV. Daarvan heeft Mitsubishi 200.000 exemplaren verkocht in Europa sinds de lancering in 2013. De nieuwe generatie familie-SUV ontving in de afgelopen twee jaar meer dan 20 prijzen* voor design en technologie.

"De komst van de Outlander PHEV bevestigt nogmaals Mitsubishi Motors' betrokkenheid bij de Europese markt. Het is tevens een belangrijke nieuwe stap in ons productplan en onze terugkeer in het Europese D-SUV-segment", aldus Frank Krol, President & CEO van Mitsubishi Motors Europe. "Van de drie vorige generaties van de Outlander zijn sinds de lancering in 2003 meer dan een half miljoen exemplaren verkocht in Europa. Ons nieuwe Outlander PHEV-vlaggenschip maakt deel uit van de 4e generatie Outlander en brengt Mitsubishi Motors in Europa naar een hoger niveau met zijn bekroonde design en technologie."

Premium-gevoel met beproefde techniek

Met de designtaal Sculpted Solidity op de flank, het bekende Dynamic Shield aan de voorkant en het unieke Hexaguard Horizon-design aan de achterzijde is ook de nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV onmiskenbaar een product van Mitsubishi Motors. Het design straalt veiligheid en kracht uit en combineert dat met een hoog niveau van kwaliteit, functionaliteit en Japans vakmanschap voor een premium-gevoel.

De nieuwe Outlander PHEV heeft de tweede generatie van Mitsubishi Motors' geavanceerde, op EV gebaseerde Plug-in Hybrid systeem met twee motoren en vierwielaandrijving met DNA uit de rallysport. De technologie is in 2021 in de vorige generatie Outlander PHEV en in de Eclipse Cross PHEV geïntroduceerd en goed ontvangen door kopers in Europa.

De nieuwe Mitsubishi Outlander PHEV is voorzien van de nieuwste technologieën voor bestuurdersassistentie en infotainment. Net als bij andere modellen van Mitsubishi Motors blinken de technologieën en systemen bij de nieuwe Outlander PHEV uit in veiligheid, comfort en bedieningsgemak.

De nieuwe Outlander PHEV verschijnt in 2024 op de Europese markt.

Eclipse Cross PHEV 5 jaar gratis onderhoud advertentie

5 jaar lang onbezorgd rijden

Een Mitsubishi staat bekend om zijn betrouwbaarheid. Bij aanschaf in de periode van 20 februari tot en met 30 april 2023 ontvang je nu ook nog eens 5 jaar gratis onderhoud. Een garantie voor zorgeloos rijden. Maak nu een afspraak en profiteer direct!  

5 jaar garantie, pechhulp & onderhoud

Elke nieuwe Mitsubishi wordt geleverd met standaard 5 jaar garantie en 5 jaar pechhulp. De  garantie is de eerste twee jaar onbeperkt het aantal kilometers, de volgende 3 jaar tot 100.000 km. 

Daar bovenop ontvang je nu tijdelijk bij aanschaf van een Mitsubishi Eclipse Cross PHEV 5 jaar gratis onderhoud. 

De prijzen voor de nieuwe generatie Mitsubishi ASX zijn bekend.

De nieuwe generatie ASX komt met een reeks geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder een efficiënte hybride en plug-in hybride.

De basismotor is de 1.0 MPI Turbo, een innovatieve driecilinder 1.0-liter turbobenzinemotor met 90 pk gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De ASX met deze aandrijflijn heeft een vanafprijs van € 29.290,-.

Arie den Besten en Thijs Weeda in de vernieuwde showroom van Autobedrijf Van Zessen ter gelegenheid van het 12 ½ jarig dealer schap van Mitsubishi

12½ jaar MITSUBISHI Dealer

Op 1 juni 2010 de start en nu zijn we alweer 12 ½ jaar verder. Mooie successen in die jaren en een mooi voorzicht met de nieuwe modellen ASX en Colt geven vertrouwen voor de toekomst!

1 juni 2010 stonden daar de eerste Colt, Lancer en Outlander GS bij ons bedrijf, daarna volgde al snel  de ASX, Lancer Evolution, i-Miev, Pajero, L200 en natuurlijk in 2013 de Outlander PHEV! 

range Mitsubishi modellen

MITSUBISHI ASX is meest betrouwbare auto van Nederland

Wederom reden voor een feestje! De MITSUBISHI ASX is  met een rapportcijfer van 9,3 uitgeroepen tot de meest betrouwbare auto van Nederland. Het merk MITSUBISHI staat met een rapportcijfer van 8,4 ook weer heel hoog in de ranglijst van betrouwbaarheid.  bron: Autoweek.nl

achterkan Witte Mitsubishi ASX MY2023 op snelweg met op de achtergrond een blauwe lucht met wolken

MITSUBISHI ASX PLUG-IN HYBRID

e compacte SUV is dan beschikbaar met keuze uit meerdere innovatieve en efficiënte aandrijflijnen, waaronder een Plug‑in Hybrid (PHEV) waarmee Mitsubishi Motors een vervolg geeft aan het PHEV-succes in Europa. Wist je dat de Mitsubishi Outlander PHEV en Eclipse Cross PHEV samen goed zijn voor ruim 200.000 verkochte plug‑in hybrides in Europa! Met de Mitsubishi ASX PHEV krijg je het beste van twee werelden. Veel ritten kun je volledig elektrisch en dus emissievrij afleggen, maar bij lange ritten of als er geen laadpunt in de buurt is, kun je gewoon door op de benzinemotor. Het is simpel: hoe vaker je de batterij oplaadt, hoe minder brandstof de auto verbruikt en hoe minder CO2 de motor uitstoot. Dankzij de twee elektromotoren profiteer je ook van het typische rijgevoel van een elektrische auto, met een direct beschikbaar koppel bij het wegrijden en een zeer soepele en moeiteloze acceleratie.

Witte Mitsubishi ASX MY2023 op snelweg met op de achtergrond een gebouw in aanbouw

SUCCES KRIJGT EEN VERVOLG

Het succes van de 1e generatie MITSUBISHI ASX, waarvan er in Europa een kleine 400.000 zijn verkocht is het tijd voor een gloednieuwe generatie! Vanaf maart 2023 staat deze compacte SUV bij ons in de showroom waar deze dan te bewonderen is! Met de introductie van deze nieuwe generatie komen er tegelijkertijd meerdere innovatieve en efficiënte aandrijflijnen beschikbaar. Namelijk als Mild-Hybrid, Full-Hybrid en Plug-in Hybrid, Niet eerder was er een MITSUBISHI met zoveel keuze uit verschillende geëlektrificeerde aandrijflijnen als de nieuwe MITSUBISHI ASX! 

Mitsubishi Eclipse Cross PHEV en Mitsubishi Outlander PHEV met bedrijven op de achtergrond met het logo van de consumentenbond

Mitsubishi Motors betrouwbaarste automerk volgens Consumentenbond

Mitsubishi Motors is door de Consumentenbond opnieuw uitgeroepen tot betrouwbaarste automerk in Nederland. In het meest recente onderzoek naar pechgevallen scoort het merk een 8,4. Dat is hetzelfde rapportcijfer waarmee Mitsubishi Motors ook in 2015 én 2016 als betrouwbaarste automerk uit de bus kwam.

Met de nummer 1-positie in de 2021-editie van de jaarlijkse automankemententest wordt de betrouwbaarheid van de Mitsubishi-modellen opnieuw onderstreept. Zowel in nationale als internationale pechstatistieken blijken de auto’s van het Japanse automerk keer op keer minder storingsgevoelig dan de meeste andere auto’s. Om Mitsubishi-rijders een extra gevoel van zekerheid te geven, worden alle nieuwe modellen ook nog geleverd met vijf jaar fabrieksgarantie.

Die garantietermijn geldt ook voor de batterij en alle elektrische componenten van de Mitsubishi Outlander PHEV, de bestverkochte plug-in hybride in Europa. Voor de Mitsubishi Outlander PHEV vanaf modeljaar 2016 en de Mitsubishi Eclipse Cross PHEV geldt zelfs een fabrieksgarantie van 8 jaar/160.000 km op de batterij.

Uitzonderlijke scores

Met een rapportcijfer van 8,4 houdt Mitsubishi Motors zijn landgenoten Suzuki en Mazda achter zich, die met een cijfer van respectievelijk 8,3 en 8,2 op de tweede en derde plaats eindigden. De Consumentenbond roemt vooral de Mitsubishi Outlander (PHEV) vanaf 2012 en Mitsubishi ASX. Deze SUV’s scoren uitzonderlijk hoog en behoren met een rapportcijfer van respectievelijk 9,1 en 9,0 tot de grote uitblinkers in de automankemententest. Ook de Mitsubishi Space Star (vanaf 2013) scoort bovengemiddeld hoog met een score van 8,2.

Spelregels

De jaarlijkse automankemententest van de Consumentenbond is een online enquête onder ruim 7.000 eigenaren (leden en niet-leden) van auto’s van maximaal tien jaar oud. De vragen richten zich op problemen die in het afgelopen jaar al dan niet zijn voorgekomen met de auto. Als een reparatie kon wachten, weegt dat voor 20% mee in het rapportcijfer. Als de auto direct naar de garage moest, telt dat voor 35% mee en voor 45% als de auto niet verder kon rijden.

Eerlijk vergelijk

De 2021-editie van de automankemententest bevat de resultaten van ruim 130 verschillende autotypes. Alle gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en als gewogen gemiddelde meegenomen in het onderzoek, zodat een veel verkochte auto toch eerlijk kan worden vergeleken met een auto waarvan er veel minder rondrijden in Nederland.

Bord Mitsubishi Outlander PHEV met bord Excellent Dealer 2020 in showroom

MITSUBISHI Excellent Dealer 2020

Autobedrijf Van Zessen in Lexmond mag zich na een jaar Dealer off the Year 2019 nu wederom tot de beste MITSUBISHI dealers van Nederland rekenen met het predicaat Excellent Dealer 2020!

Het autobedrijf uit Lexmond behaalde zodanig veel punten voor de verschillende beoordelingscriteria, dat het behoort tot de vijf beste Mitsubishi-dealers van Nederland! De scores van alle erkende Mitsubishi-dealers op het gebied van sales, aftersales en klanttevredenheid worden het gehele jaar bijgehouden, waarna in het nieuwe jaar de balans wordt opgemaakt. Met een totaal van 622 punten in de periode van 1 januari t/m 31 december 2020 eindigde Van Zessen in de top 5 van best presterende Mitsubishi-dealers van Nederland, waarmee het bedrijf zich een jaar lang ‘Excellent Dealer’ mag noemen.

Mooie erkenning
Autobedrijf Van Zessen werd op feestelijke wijze verrast met de ‘Excellent Dealer’-award. “Het is een mooie erkenning om de titel van ‘Excellent Dealer’ te mogen dragen. Vooral na zo’n moeilijk jaar vol tegenslagen en onzekerheden vanwege de COVID-19 pandemie. Ik wil onze medewerkers graag bedanken voor hun tomeloze inzet en onze klanten voor hun vertrouwen in onze organisatie”, aldus Thijs Weeda en Arie den Besten van Autobedrijf Van Zessen.

40 jaar autobedrijf van zessen

Feest bij Autobedrijf van Zessen

Wist u dat het 1 november 40 jaar geleden is dat Paul van Zessen de deuren opende van Autobedrijf van Zessen in Ameide? Hij op zijn eerste werkdag 's morgens vroeg al werd gebeld voor een auto die niet wilde starten? 40 jaar later is er op dat gebied niet veel veranderd, bij Autobedrijf van Zessen staan we met een glimlach voor u klaar.

Volg de komende weken alle berichten rondom het 40-jarig bestaan van Autobedrijf van Zessen. Helaas kunnen we geen feestje vieren maar we zullen het niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Mitsubishi Space Star Sand Yellow

BPM-wijziging pakt goed uit voor Mitsubishi Motors

De nieuwe BPM-tarieven per 1 juli 2020 als gevolg van de overgang van NEDC naar WLTP pakken gunstig uit voor Mitsubishi Motors. Afhankelijk van de uitvoering kan de Mitsubishi Space Star rekenen op een prijsdaling tot € 1.000,-, terwijl de Mitsubishi Eclipse Cross zelfs € 2.000,- voordeliger wordt.

Per 1 juli 2020 worden de BPM-tarieven voor nieuwe personenauto’s opnieuw gewijzigd. Het belastingtarief wordt vanaf dat moment berekend op basis van de CO2-uitstoot volgens de nieuwe, realistischere WLTP-meting ter vervanging van de oude NEDC-meting. Dat is goed nieuws voor Mitsubishi Motors, aangezien dit bij meerdere modeluitvoeringen resulteert in een daling van de prijzen.

Mitsubishi Space Star
Zo is de pas geïntroduceerde nieuwe Space Star per 1 juli 2020 leverbaar vanaf € 11.990,-. Zowel de Space Star 1.0 Entry als de 1.0 Cool+ en 1.2 Active (CVT) dalen € 1.000,- in prijs. De bijzonder rijk uitgeruste Space Star 1.2 Nova (CVT) – de populairste versie met onder andere ingebouwde TomTom-navigatie, stoelverwarming, automatische klimaatregeling, middenarmsteun en buitenspiegels met led-knipperlichten – is per 1 juli 2020 leverbaar vanaf € 16.490,-: een prijsdaling van maar liefst € 760,-.

Mitsubishi Eclipse Cross
Ook voor de Mitsubishi Eclipse Cross pakken de nieuwe BPM-tarieven goed uit. Alle uitvoeringen dalen maar liefst € 2.000,- in prijs. Dat betekent dat de Eclipse Cross beschikbaar is vanaf
€ 35.990,-. De Eclipse Cross Black Edition, het bijzonder rijk uitgeruste actiemodel, is beschikbaar vanaf € 38.990,-.

De stijlvolle Eclipse Cross wordt aangedreven door een 120 kW (163 pk) sterke 1.5 turbobenzinemotor met een automatische CVT-transmissie en is standaard rijk uitgerust met onder meer dual-zone climate control, 18-inch lichtmetalen wielen, achteruitrijcamera, verwarmbare voorstoelen, led-dagrijverlichting, Forward Collision Mitigation en het SDA-multimediasysteem met Apple CarPlay. Bij de Black Edition komen daar onder andere led-koplampen, het indrukwekkende Rockford Fosgate audiosysteem, Blind Spot Warning en de Multi Around Monitor bij.

Qooder voor de showroom

Qooder een 3 of 4 wielige motorscooter

Ooit gehoord van Qooder? Het is een Zwitsers motorscootermerk dat hard aan de weg timmert in Europa. Nu ook in Nederland in de showroom bij Autobedrijf van Zessen. Qooder levert onder meer de QV3 met drie wielen maar Qooder heeft ook een versie met vier wielen. Alle Qooders mag je rijden met een autorijbewijs. Is deze 4-wieler dan de perfecte motorscooter? Kom en ervaar het gevoel van vrijheid!

Door Coronacrisis meer behoefte aan eigen auto

Meer behoefte aan (eigen) auto door Coronacrisis

Contact

Nieuws

Image

Nieuw ingericht terrein