Houdt het hoofd koel met een airco controle!

Een airco biedt de autobestuurder veel comfort in de zomer en winter.  Als het warm is en de zon op de auto brandt biedt de airco verkoeling en als het koud en vochtig is zorgt de airco ervoor dat de ruiten snel condensvrij zijn. Om de airco optimaal te kunnen gebruiken heeft een aircosysteem regelmatig onderhoud nodig. Bij Autobedrijf van Zessen hebben we alle kennis en apparatuur in huis om dit volgens de geldende technische- en milieueisen uit te voeren.

Uitleg airco systeem

Een airco bestaat uit een compressor, verdamper, condensor, ventilator en droger in combinatie met de benodigde leidingen, slangen, koppelingen en een expansieventiel. Deze onderdelen bij elkaar zorgen gevuld met koudemiddel voor het comfort tijdens warme dagen en tijdens koude vochtige periodes.

Een airco moet, ondanks dat het een gesloten systeem betreft, regelmatig worden gecontroleerd, omdat er tijdens gebruik toch een minimale hoeveelheid koudemiddel kan lekken.  Te weinig koudemiddel, welke ook een smerende werking heeft, kan zorgen voor onherstelbare beschadiging van de compressor. 

Merkt u een muffe lucht in de auto?

Dan kan dat komen door schimmelvorming op het interieurfilter en aangrenzende luchtkanalen. Dit kunnen wij wegnemen door een nieuw interieurfilter te plaatsen en de airco met een speciaal reinigingsmiddel te reinigen. U kunt zelf de werking van de airco controleren, koelt het niet snel genoeg af of blijft het te warm in de auto en heeft u moeit met het ontwasemen van de voorruit? Laat dan uw airco controleren en / of repareren. 

Gezonde lucht in de auto

Het aircosysteem in uw auto houdt u fris in de zomer, warm in de winter en uw ruiten vrij van condens. De lucht die uit uw airco komt wordt aangezogen van buiten. Daarmee worden ook partikels als stof, pollen, bacteriën en andere ongewenste zaken meegezogen. Gelukkig vangen de ingebouwde interieurfilters veel op, die vervangen we dan ook bij iedere onderhoudsbeurt.  

Maar wist u dat u ruim 400 liter lucht inademt als u één uur met uw auto onderweg bent? 

Elke liter lucht kan tot 20.000 partikels zoals fijn stof, allergenen, pollen, schimmels, virussen bevatten? Een autoritje van 2 uur staat dus gelijk aan 800 liter lucht of 16 miljoen partikels per persoon…….

Wat veelal wordt vergeten is dat dit vuil zich ook nestelt in de verdamper, filterbehuizing en luchtkanalen. Dit veroorzaakt op den duur schimmelvorming waardoor bacteriën en schimmelsporen in het interieur van uw auto terecht komen. Het gevolg hiervan is een verminderde luchtkwaliteit in het interieur en soms zelf nare geurtjes. 

Om vervelende gevolgen voor uw gezondheid en die van uw passagiers te voorkomen adviseren wij u om minstens éénmaal per jaar uw aircosysteem volgens de airco well ® reinigingsmethode te laten behandelen.

Voordelen van de behandeling zijn:
- Een milde formule die milieu- en gezondheidsvriendelijk is.                                                              
- Geen allergene kleur- en geurstoffen.                                                                                          
Sinds vele jaren een internationaal beproefde methode.                                                                   
Geteste materiaalcompatibiliteit in samenwerking met de fabrikanten van aircosystemen.     
Onafhankelijk getest door de GUI (Gesellschaft für Umwelt- und Innenraumanalytik).                 
- T
estwinnaar in een onderzoek van de DAAB (Deutsche Allergie und Asthma Bund)                                                                                                                                                                                                                                                                               

 

Hoe werkt de behandeling

Fysieke vervuiling vraagt om een fysieke aanpak. Verdampingssystemen, ozon generatoren of geursprays hebben daar geen enkel geen effect op. airco well® daarentegen werkt met het “Splash Effect”; speciale vloeistoffen weken het vuil los en spoelen dit onder hoge druk weg.  

Logo airco well

Wat kost gezonde lucht in mijn auto?

 - airco well®-standaard: Minimaal 1 x per jaar aanbevolen > Voor de specialistische reiniging van de filterbehuizing en aangrenzende luchtkanalen betaald u bij ons in combinatie met een filterwissel €39,95 incl. arbeidsloon en b.t.w. (excl. filter)

airco well®-intensief: Minimaal 1 x per twee jaar aanbevolen > Voor de specialistische reiniging van de verdamper, filterbehuizing en aangrenzende luchtkanalen betaald u bij ons in combinatie met een filterwissel €89,00 incl. arbeidsloon en b.t.w. (excl. filter)

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het reinigen van uw airco systeem en/of airco well®? Neemt u dan contact op met onze werkplaats.