Schadeherstel

Autoschade: wat nu?

Een ongeluk zit in een klein hoekje, en na schade moet u wel het een en ander regelen om uw auto weer in topconditie te brengen. Autobedrijf Van Zessen helpt u hierbij. Wij zetten voor u op een rij wat u moet doen bij schade aan uw auto.

Contact

Blijf rustig, zorg er voor dat u en eventueel andere betrokkenen veilig zijn. Is er letsel? Waarschuw dan in elk geval de politie en zorg voor de juiste medische hulpverlening (huisarts of ambulance).

Europees schadeformulier

Noteer zoveel mogelijk gegevens van de betrokkenen en andere getuigen (ook inzittende boven de 16 jaar) en de plaats van het ongeluk. Gebruik hierbij een Europees Schadeformulier of gebruik de app of website van www.mobielschademelden.nl. Beide partijen vullen een eigen deel in om de schade te melden. Is de schademelding compleet? Zorg ervoor dat beide partijen het schadeformulier ondertekenen. Maak eventueel met toestemming van de andere betrokkenen foto’s van de situatie ter ondersteuning van de melding.  

Kun je niet meer verder rijden? Neem dan contact op met de alarmcentrale van je verzekeraar. De contactgegevens vind je vaak op je groene kaart. Zij nemen contact op met een sleepdienst om je auto af te voeren.

Lever het schadeformulier in bij Autobedrijf Van Zessen. Hoe snel je autoschade moet melden staat in de polisvoorwaarden van je verzekering. Meestal is dit binnen drie dagen.

Schadeexpert

Om de autoschade te herstellen kun je direct contact opnemen met Autobedrijf Van Zessen zodat wij voor jou de schade afhandelen. Wij calculeren de autoschade en vullen deze taxatie in op de achterkant van het schadeformulier. Als de schade onder de dekking van je verzekering valt beoordeelt de verzekeraar eerst of ze akkoord gaan met de taxatie. Het kan zelfs zo zijn dat ze om een zogeheten contra-expertise vragen. Ze schakelen dan een onafhankelijke schade expert in om de schade te beoordelen. Dit gebeurt vaak bij grote en complexe schades.

Als jij en/of de verzekeraar akkoord is met de offerte kan de schade worden hersteld. Autobedrijf Van Zessen regelt de financiële afhandeling in de meeste gevallen voor je.

Autobedrijf Van Zessen zorgt er voor dat uw auto na een aanrijding indien mogelijk zo snel mogelijk (in eigen schadeherstel werkplaats) wordt gerepareerd, uiteraard met originele onderdelen.

Mocht uw auto niet meer te repareren zijn dan staan wij u graag met raad en daad terzijde om voor u een passende vervangende auto te regelen.

Contact